Wanneer je regelmatig mijn blog’s leest. Of wanneer je weleens in mijn atelier langskomt, dan is het je vast niet ontgaan dat Lybre fashion items van cashmere verkoopt. Zelf ben ik ook dol op kleding gemaakt van cashmere en heel precies en zuinig op mijn kledingstukken. Daarom deel ik in deze blog graag ‘who to’: verzorg je cashmere kledingstukken met de beste zorg ….

Verzorg je cashmere kledingstukken met de beste zorg

begin met de juiste voorbehandeling

Verwijder pluisjes of pillen met een wol ontpiller en draai je kledingstuk binnenste buiten. Wrijf de kraag, manchetten en eventuele andere bevuilde stukken van de kleding zachtjes in met een speciale zeep. Maak het zeepje vochtig en laat maximaal 30 minuten inwerken. Even naspoelen met lauw water.

Wassen in de machine

Bescherm je kledingstuk met een speciale waszak. Je kunt bijvoorbeeld zakjes bij het Kruidvat kopen van het merk Ani en Rolf, maar je kunt ook even vragen bij een lingeriewinkel. Selecteer een wolwas of fijnwas programma. Of een koud programma en voeg twee kleine dopjes wasmiddel voor fijnwas toe. Volg de instructies op de fles.

Drogen

Laat je favoriete cashmere kledingstuk plat drogen. Niet in de droger!! Pak een handdoek en plaats het kledingstuk in de originele vorm in de handdoek. Daarna oprollen, zo gaat verdwijnt extra water uit je kledingstuk en droogt het sneller.

Natuurlijk kun je jouw cashemere kledingstuk ook op de hand wassen en even in een teiltje of een tinnen emmer doen. Laat niet langer dan 30 minuten weken en gebruik lauw water.

WeetjeTip, heb je nog geen cashemere kledingstuk, maar ben je al een tijdje op zoek naar een mooie basic? Lees dan mijn blog over de Lybre Favorieten.

Verder ben je van harte uitgenodigd voor de Holiday Season Shopping van 26 tot en met 29 november 2015. De pré party van 2015! Waar je overigens ook naar hartenlust Lybre cashmere favorieten kunt shoppen!