5 tips voor ondernemende vrouwen

Nog even wachten en het is alweer zover; 24 februari vindt er een nieuwe netwerkbijeenkomst plaats voor Ondernemen op hakken. Een avond waarbij ambitieuze vrouwen met elkaar in contact worden gebracht. Het doel; nieuwe inzichten, inspiratie, nuttige en vooral lucratieve samenwerkingsverbanden. Door samen te werken krijg je een mooie co-creatie en daarnaast kun je ook nog eens rekenen op een grotere bekendheid van je ondernemerschap! Lybre nodigt je dan ook van harte uit voor deze netwerkavond! Onderaan het blog lees je het tijdstip, de plaats van de bijeenkomst, het programma, maar nu eerst geef ik je graag 5 tips waar je nu als ondernemende vrouw je voordeel mee kunt doen!

#1 In bezit van een netwerk persoonlijkheid

Je herkent ze vast; de ‘movers en shakers’. Moeiteloos ontmoeten en begroeten ze iedereen. Deze mensen zijn in het bezit van de ultieme netwerk persoonlijkheid; charismatische eigenschappen die hen tot geboren promotors en marketeers maken. Als bonus groeien hun contacten en weten ze ook nog eens prospects aan zich te binden. Hoewel dit misschien op aangeboren geluk lijkt, niets is minder waar! Ook jij kunt werken aan je netwerk persoonlijkheid. Dit laat ik je bij de vier onderstaande 4 tips zien.

#2 Wees geen muurbloem, beweeg, move en shake!

muurbloemJe hoeft niet aan de zijlijn te staan en af te wachten tot iemand jou kiest om een praatje mee te maken. Dit is misschien een overwinning voor jezelf, maar probeer het bij een volgende bijeenkomst ‘gewoon’. In de praktijk zullen namelijk alleen de mensen die hapjes en drankjes rondbrengen een praatje met je maken. Maar het is jouw doel om op een netwerkbijeenkomst mensen te ontmoeten die interesse hebben in jou en je bedrijf. Over het algemeen zal je potentiële gesprekspartner het ook nog eens waarderen wanneer JIJ de moeite neemt als eerste een ontmoeting tot stand te brengen. En mocht de persoon toch geen interesse hebben, wees dan professioneel en vraag een visitekaartje en ga vervolgens door met je “ontmoet en groet” naar een ander!

#3 Geven in plaats van nemen, visitekaartjes

Over visitekaartjes gesproken: er zijn twee problemen met het uitdelen van een ongevraagd visitekaartje. Ten eerste kost het je geld wanneer je een visitekaartje afgeeft aan iemand die geen interesse heeft. Bewaar je visitekaartjes daarom voor de mensen die goede leads zijn. Ten tweede, als je iemand je visitekaartje geeft, betekent dit dat zij verantwoordelijk zijn om in contact te blijven. Zo geef je de regie dus uit handen. Geef in plaats daarvan jouw visitekaartje af door het kaartje van een ander te vragen! Of wissel social media gegevens uit. Met social media gegevens kom je ook nog eens veel meer te weten over je gesprekspartner dan alleen de adresgegevens.

#4 Verbind

Bij ieder zakelijk evenement is het doel altijd om verbindingen tot stand te brengen. Maak er daarom een gewoonte van om jezelf minstens bij drie nieuwe mensen te introduceren én hen weer te verbinden aan andere mensen. Waarom? Als je interesse toont in een ander en de ander als bonus ook nog eens aan een ander verbindt, dan laat je een positieve indruk achter. En stiekem heb je nu al meer dan drie nieuwe verbindingen tot stand gebracht.

#5 Maak een statement

Maak kennis met de mensen die je nog niet kent. Ook al is het gemakkelijk om terug te vallen op je oude vertrouwde vriendschappen. Echter, sociaal doen is niet het doel. Koffie drinken kun je altijd met je vrienden of vriendinnen. Vertrouw op jezelf en maak het jezelf comfortabel. Trek bijvoorbeeld je favoriete zakelijke outfit aan, maar voeg hier een statement aan toe. Draag je bijvoorbeeld net zoals ik liever geen torenhoge hakken én is het volgens de dresscode gewenst om hoge hakken te dragen? Want we hebben het hier natuurlijk wél over het event Ondernemen op Hakken 😉 … Wees creatief en zorg dat JIJ er vrouwelijk en zakelijk uitziet! Dit kan ook zonder hoge hakken en met bijvoorbeeld een mooi pak en een net laarsje of een andere schoen! Juist door je van de rest te onderscheiden, zonder uit de toon te vallen uiteraard, maak je een statement. Hierdoor blijf je beter ‘hangen’ …

Bonus tip, FOLLOW UP: vaak wanneer mensen vertrekken na netwerkevenementen, belandt een handvol visitekaartjes op een bureau of in de prullenmand. Een gemiste kans. Denk daarom voor je naar een netwerkbijeenkomst gaat al na hoe jij je met je leads gaat verbinden.

Overtuigd om ook deel te nemen aan Ondernemen op Hakken? Zie je graag op:

woensdag 24 februari van 19:00 tot 22:00

Kruisweg 585, 2132 NA Hoofddorp

Meer informatie vind je ook in de FB-groep! We willen graag weten op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen. Meld je daarom ook even aan via de FB-groep!

Ondernemende groet,

Lydia Brewster