Mooi haar komt van binnenuit

Afgelopen week kwam ik het boek ‘Hou van haar’ op het spoor. Hierin vertelt de Belgische ‘tv-kapper’ Peter Platel op een ‘spirituele’ manier wat je haar over jou zegt. Maar ook wat je levensstijl voor je haar doet.

“Schoonheid komt letterlijk van binnenuit. Mooi haar dus ook?”

‘Haar is op zichzelf een dode materie, maar de follikels in de hoofdhuid, waar de celdeling plaatsvindt, die worden gevoed door wat je eet. Eet je ongezond, dan is dat terug te zien in je haar. Wanneer je je levensstijl verbetert, wordt je haar op den duur ook mooier’, aldus Peter Platel.

In het boek ‘Hou van je haar’ onderstreept de schrijver dat alles met elkaar te maken heeft en dat het gaat om de balans. Je haar heeft aandacht nodig, dus ga er goed mee om. Wees lief voor jezelf en ‘hou van je haar’.

Wat mij aanspreekt zijn de metaforen in het boek. Beeld je bijvoorbeeld eens in dat wat je soms met je haar doet en hetzelfde met een favoriete zijden blouse, wollige poncho of denk nog een stapje verder; stel dat je de soms giftige ‘troep’ die je om je haar smeert ook in je lichaam zou ‘stoppen’ ….

Lybre feel good haarInner & outer beauty! Het blijft een mooi tweetal! Ik hoop dat je weer met veel plezier een Lybre Feel Good Note hebt gelezen!