Second handVintage shoppen

Een van mijn guilty pleuasures? Designerkleding en designertassen. Maar koop je ze gloednieuw, dan is het natuurlijk altijd even flink door sparen. En je wilt natuurlijk ook weleens vaker genieten van een guilty pleasure. Daarom vroeg ik aan een aantal vriendinnen om mij hun shopadresjes te verklappen. Het resultaat lees je hieronder. 

Winkeldochters, Goede vintagespullen

Vintage is een mooie omschrijving voor tweedehands. Al zijn vaak goede vintagespullen, mooie desginerkleding, tassen en schoenen waar jarenlang goed op gepast is door de vorige eigenaar. En van echte vintage word je dus erg erg blij. Denk eens aan jurken van Diane von Furstenberg, laarzen en jassen van Prada, blouses van D&G of tassen van Lanvin en Mulberry. Zo staat een tas van Miu Miu bijvoorbeeld hoog op het verlanglijstje van shop vriendinnetje S.

Soms biedt de eigenaar het te koop aan op Marktplaats of op andere sites, maar ik ben eerlijk: daar begin ik niet aan. Ik wil weten of de kleding en tas wel of niet fake is. Want honderden euro’s betalen voor een fake tas? Ik denk het niet. Bovendien vind ik het fijn om materialen in het echt te zien en te voelen. Ook al kun je best eens een uitzondering maken voor de webshop winkeldochters.nl. Wil je de stukken toch passen en in de winkel zien? Dan ben je welkom in de winkel in Maastricht.

Jillian Owens

Jillian Owens viel mij ruim een jaar geleden op. Een fashion vriendin tipte mij en ik ging eens struinen op het internet. Een blik op haar FB-pagina en ik was verkocht. Aan haar unieke smaak wel te verstaan. Je kunt haar het beste omschrijven als een fantasierijke fashionista met veel passie voor mode en oog voor betaalbare kleding. Met haar geweldige kijk op fashion zet zij een unieke stijl neer en verovert hiermee de modewereld. Het wemelt dan ook van de complimenten op haar Facebook-pagina. Haar enthousiaste reacties, details maken de modemens, zijn overigens ook hartverwarmend.

Fijn vintage in het midden van het land

Met de tour was Utrecht het afgelopen weekend wereldnieuws en even het kloppend hart van de wereld. Maar je kunt er dus ook geweldig vintage, of tweedehands, shoppen. Utrecht puilt uit van originele winkels met vintage en allerlei ander design leuks. Vooral in de Voorstraat vind je wat mij betreft drie toffe tweedehands winkels op een rij. Zo heeft Sussies voldoende keuze voor een compleet betaalbare outfit. Loop je door de winkel van Sussies, dan kom je automatisch terecht in het shop-gedeelte van Puha. Bij Puha vind je allemaal nieuwe ontwerpen en creaties van aanstormende en jonge designers. En blijf na Puha en Sussies gewoon nog even in de Voorstraat en loop Giensch binnen. Al dertig verkopen zij vintage kleding uit de jaren vijftig tot jaren tachtig. Al hebben ze ook een collectie van nieuwe kleding van verschillende merken en Label Giensch. Een perfect adresje voor mooie vintage mode, maar ook de seventies vind je hier volop terug. Heerlijk om zo de tijden in de mode voorbij te zien komen. Helaas had ik nog wat langer willen shoppen, maar de tijd is voorbij gevlogen. Bij deze nog een handig overzicht van de shopping route in Utrecht.

Shoproute

Duidelijk, over vintage en mooie tweedehandskleding is Lybre nog lang niet uitgepraat en op dit gebied komt er dan ook iets leuks aan! Benieuwd? Tip, check regelmatig de website…

Heb jij een favoriet shopadres voor de leukste tweedehands aankopen? Wil je tips hoe deze kleding optimaal te combineren? Andere vragen over fashion en diensten van Lybre? Mail of bel me of maak gebruik van de Gratis Garderobecheck t.w.v 199,- Klik op de link voor meer informatie.