O de parfums

Ondanks de vele advertenties, vind ik parfum eigenlijk een ondergewaardeerd beauty product/styling product. Het is (naar mijn idee) echt onmisbaar en maakt een goede outfit helemaal af maar los van de advertenties, talloze reclames en aandacht voor geuren, hoor je er maar weinig over en is het niet écht een discussiepunt, zoals nagellak, mascara en de leukste shoppingplekjes dat wel kunnen zijn. Zo zonde!

Een parfum dat helemaal bij je past is goud waard. Het geeft je het idee dat je de hele wereld aan kunt. En je voelt je stukken sexier en stralender natuurlijk. Wel een geurtje in een mooie fles graag. In stylishabove50 kon je al lezen dat mijn favoriete geur New York Amber Bond no 9 is. Maar net zoals met kleding is een parfum natuurlijk ook erg persoonlijk. Hieronder geef ik je graag een aantal tips bij het uitzoeken van een parfum. O, de parfums! Ik hou ervan en met de feestdagen die eraan komen; doen!

Kies een parfum bij het weer en de kleding

De parfum die je draagt wordt bepaald kun je prima afstemmen op het weer en je kleding. Voor grijze dagen kun je denken de wat zwaardere klassiekers. En dan is er ook nog een groot verschil tussen de geuren die je in de winter en de zomer draagt. En heb je eenmaal een fijne verzameling parfums bij elkaar gespaard, dan is het handig om die keurig in een donkere lade te bewaren, zodat ze niet onnodig aan teveel licht worden blootgesteld en dus ook langer goed blijven.

Uit mijn geurenstash heb ik vijf geuren gehaald, die ik naast New York Amber Bond no 9, een aanrader vind. Het zijn stuk voor stuk de kleinst verkrijgbare varianten, want ik vind het zo zonde om met enorme flessen in de weer te moeten! Dan is de geur vaak al bedorven (na een paar jaar) voor ik hem op heb. Enfin. Jil Sander  – Sun Delight, Chanel N0. 5 – Eau Premiere, Miss Dior – Eau de Parfum, Yves Saint Laurent – Belle d’Opium, Mexx – Berlin; het laatste parfum is overigens niet meer in de ‘gewone’ winkel te verkrijgen, maar wanneer je online goed zoekt, dan kom je deze nog weleens tegen. 

favoriete-parfum-344